13.12.04

Tokyo Godfathers

Japanilainen anime Tokyo Godfathers (2003) on sopiva jouluelokuva tarinansa puolesta. Elokuvan teemat: kodittomuus, ystävyys, toisista välittäminen, anteeksianto ovat tuttua jouluelokuvakalustoa. Tarina kertoo kolmesta asunnottomasta jouluaattona Tokion kaduilla. He löytävät jätepussien sekaan piilotetun vauvan ja ottavat tämän huostaansa. Ketkä ovat Kiyokoksi nimetyn vauvan vanhemmat ja miksi he ovat hylänneet avuttoman lapsukaisen pakkaseen?

Elokuva on kauniisti piirrettyä animaatiota. Taustamaisemat ovat maalauksellisia. Tarina etenee jouhevasti pääosakolmikon (nuori tyttö, homotransu ja juoppo) matkassa pitkin suurkaupungin katuja. Hetkittäin elokuva nostaa mieleen Sofia Coppolan metropolielokuvan Lost in Translationin. Tällä kertaa näkökulma ei ole rikkaiden ja yksinäisten vaan varattomien ja nälkäisten. Tuo mystiseksi jäänyt suurkaupunki Tokio esiintyy uudesta suunnasta.

Tokyo Godfathers kertoo klassisen tarinan, mutta on silti riittävän omaperäinen ja tuore. Suosittelen animaatioelokuvan ystäville!

* * *