9.12.04

Espoon viimeinen neitsyt

Tässä yksi kotimaisen elokuvan uusista tuulista. Espoon viimeinen neitsyt kertoo 16-vuotiaasta Minnasta, joka tuntee eläneensä liian suojattua elämää. Ennen kaikkea nuori naisenalku kokee neitsyyden ahdistavana. Ystävänsä Emman kanssa kaksikko lähtee tien päälle liftaten kohti Suomen aurinkoista kesää. Road movie -hengessä Minna ja Emma päätyvät aina Ilosaarirockiin.

Espoon viimeinen neitsyt on raikas ja tuore nuorisoelokuva. Elokuva ei aliarvioi katsojaa, vaan henkilöhahmot ovat aidontuntuisia aikuisuuden kynnyksellä eksyksissä haahuilevia nuoria. Tarina lainailee jenkkielokuvista tuttuja hetkiä sovittaen ne onnistuneesti suomalaiseen ympäristöön. Pääosanesittäjät Hennariikka Laaksola ja Saila Laakkonen kuin muut nuoret näyttelijät ovat ennen kaikkea luonnollisia ja osaavia rooleissaan. Dialogi kulkee sujuvasti eteenpäin eivätkä "vittu" -sanat särähdä korvissa mikä sai monen aikuisen mielessä kiehumaan elokuvan Sairaan kauniin maailman katsottua.

Espoon viimeinen neitsyt on rohkea kuvaus kiltin tytön epämääräisistä yrityksistä taivoittaa jotain aikuisten rankasta ja ahdistavasta maailmasta.

* * * *

3 Comments:

Blogger Teemu said...

Muistan katsoneeni tuon Kotikatsomossa joskus keväällä ja olihan se ihan mukaansatempaava tapaus. Tällaisia elokuvia on mukava katsella, vaikka aiheet olisivatkin välillä jokseenkin angstisia tms.

10. joulukuuta 2004 klo 1.30  
Anonymous Anonyymi said...

kurdish music

Nice post.

12. kesäkuuta 2005 klo 10.50  
Anonymous Anonyymi said...

nimiki kuulostaa jo niin paskalta että onneks tätäkään takavuosien pissisleffaa ei muisteta enää

21. lokakuuta 2010 klo 23.02  

Lähetä kommentti

<< Home