20.12.04

Dawn of the Dead (2004)

Zombieraina, joka ei kurottelu liian korkealle ja keskittyy itse asiaan eli elävienkuolleiden lahtaamisrepertuaarin laajamittaiseen hyödyntämiseen. Pääosittajista ainoastaan Ving Rhames on "suurinimi", kun muissa selviytyjien rooleissa nähdään tuntemattomampia kasvoja. Ohjaajana elokuvalle on tuntematon Zack Snyder. Verikekkerien efektivastaavat ovat sivelleet parketit kiiltävän punaiseksi, ja toiminta muistuttaa vauhdikasta konsolipeliä. Dawn of the Dead on tämän vuoden yksi positiivisesti yllättävistä kauhuelokuvista.

* * * *

2 Comments:

Blogger Toveri said...

Suosittelen katsastamaan myöskin juuri DVD:llä ilmestyneen Shaun of the Deadin. Itse rankkaisin sen tämän vuoden zombie-leffoista selkeästi parhaimmaksi.

Hämmentävää on katsoa se lähekkäin tämän Dawn of the Deadin kanssa ja huomata, että vaikka Shaun on komedia, se on elokuvista se vakavamielisempi - vaikka hauska onkin.

20. joulukuuta 2004 klo 21.29  
Blogger Raimo Miettinen said...

Eihän tällaisia zombierainoja oikein voisi katsoa jos ne ottaisivat itsensä tosissaan. Shawn of the Deadista löytyy blogista merkintä marraskuusta: http://romppeli.blogspot.com/2004/11/shaun-of-dead.html

21. joulukuuta 2004 klo 6.18  

Lähetä kommentti

<< Home